Prisvinner for sitt sterke engasjement innen bærekraft

Publisert: 16.10.2020
Del

EcoVadis gullmedalje til Linde Material Handling

For andre gang har Linde Material Handling blitt tildelt en gullmedalje i EcoVadis Corporate Social Responsibility (CSR) – rangeringen som anerkjennelse for sin innsats for bærekraft. Dette betyr at den globalt opererende spesialisten innen intralogistikk er blant de to øverste prosentene av alle selskaper fra maskinindustrien evaluert i 2020.

”På grunn av kvaliteten på vår innsats for bærekraft er vi blant de ledende i bransjen vår. Dette er både anerkjennelse og belønning på samme tid, ”sier Christophe Lautray, Chief Officer Sales and Service hos Linde Material Handling, og legger til at deltakelse i EcoVadis-rangering alltid gir konkrete indikasjoner på hvor selskapet kan forbedre seg ytterligere. «Vi tar disse forbedringspotensialene med oss i tråd med målene og tiltakene i vår langsiktige forretningsstrategi.»

Linde MH har deltatt i EcoVadis CSR-rangering siden 2012 og har klart å øke sin samlede poengsum år etter år. Denne gangen ble Linde Material Handling sertifisert for å ha oppnådd forbedringer på områder som miljøvern og etikk. Rangeringene innen arbeidsrett og menneskerettigheter samt bærekraftige anskaffelser ble også vurdert.

Den positive EcoVadis-vurderingen tiltrekker seg stadig mer interesse fra kunder og andre interessenter. For eksempel blir selskapet oftere og oftere bedt om å fremlegge bevis for sin innsats når det gjelder bærekraft i anbudsinvitasjoner, og noen ganger er dette til og med en forutsetning for å delta. «Med gullmedaljen kan vi bevise at Linde Material Handling er en pålitelig partner og påtar seg et sosialt, etisk og økologisk ansvar,» sier Lautray. “På den annen side blir det stadig viktigere for oss at våre leverandører også deltar i EcoVadis-rangeringen. Dette vil gjøre det mulig for oss å demonstrere bærekraften i vår forsyningskjede mer effektivt og møte den nødvendige helhetlige tilnærmingen”.

Ifølge EcoVadis har ratingbyrået allerede evaluert mer enn 45.000 selskaper over hele verden. Hvert selskap vurderes med tanke på temaene som er relevante for dets størrelse, beliggenhet og bransje. EcoVadis ‘vurderingsmekanisme er designet for å fremme kontinuerlig forbedring. Det er derfor ikke nok å hvile på laurbærene for å opprettholde den oppnådde poengsummen. I tillegg må svar på den omfattende spørsmålslisten være i samsvar med selskapsspesifikke dokumenter, f.eks. CSR-rapporter, adferdskoder, interne instruksjoner og rapporteringsdokumenter.

Linde Material Handling GmbH

Linde Material Handling GmbH, et KION Group-selskap, er en verdensomspennende produsent av gaffeltrucker og lagertrucker, og en leverandør av løsninger og tjenester innen intralogistikk. Med et salgs- og servicenettverk som strekker seg over mer enn 100 land, er selskapet representert i alle større regioner rundt om i verden.