Nye elektriske palletruck fra Linde Material Handling

Publisert: 16.06.2022
Del

Effektive allroundere for palletransport

Med sin nye T14 – T20-serie lanserer Linde Material Handling (MH) kompakte trucker for gående med lastekapasiteter fra 1,4 til 2,0 tonn. Modeller utstyrt med Lithium-ion kompakt batteri gir enda bedre manøvrering på trange steder. Utstyrt med sensorbasert fotbeskyttelse gjør truckene arbeidet enda sikrere.

Etterspørselen etter elektriske palletrucker øker over hele verden. De er blant de mest brukte utstyret når det gjelder transport av paller eller annet utstyr over korte til middels lange avstander. Dette fleksible utstyret finnes i nesten alle industrisektorer i både store og små bedrifter, og ofte blir de brukt under tøffe forhold: ved laste- og lossestasjoner, hvor det vanligvis er hektisk samhandling mellom mennesker og maskiner, under leveringer i byområder eller på smale lasteplasser, hvor hver centimeter teller. Noen ganger er det spesielt viktig at utstyret er svært manøvrerbart, i andre tilfeller er det prioritet at de er så stille som mulig i bruk. Det som imidlertid konsekvent kreves, er et høyt nivå av betjeningskomfort, best mulig beskyttelse av operatøren mot skader, pålitelighet ved bruk og enkel, kostnadseffektiv service.

Liten truck, mange alternativer

Sammen med lanseringen av den nye serien tilbys en ekstra modell. Den hendige Linde T14 med en lastekapasitet på 1,4 tonn er først og fremst konstruert for transport av varer i detaljhandelen og for levering i byer. De kraftigere Linde T16 og Linde T18 modellene med henholdsvis 1,6 og 1,8 tonns lastekapasitet, brukes primært til lasting og lossing på lastestasjoner. Linde T20-modellen med en lastekapasitet på 2,0 tonn er designet for mer krevende oppgaver i industriell produksjon.

Den mest åpenbare endringen i design er det betydelig kortere chassiset til Linde T14- og T16-modellene, som skyldes et nytt, kompakt Lithium-ion-batteri. Den reduserte lengden (429 mm) gjør trucken mer manøvrerbar og samtidig lettere, noe som gjør at den er enda bedre egnet til å flytte gods i trange ganger eller på smale lasteramper. Med den valgfrie integrerte laderen kan mellomlading utføres på ethvert strømuttak.

Alt som betyr noe: Sikkerhet og komfort

Utviklerne la særlig vekt på betjeningskomfort og sikkerhet. Takket være den lange, lavtmonterte styrearmen er operatøren alltid i trygg avstand fra trucken under alle lasting- og transportoperasjoner. Truckens hastighet justeres automatisk av styrearmens posisjon: jo brattere vinkelen er, desto langsommere blir trucken. Når operatøren slipper styrearmen, stopper den elektromagnetiske bremsen trucken automatisk.

En valgfri krypehastighetsfunksjon gir ekstra kontroll i utfordrende situasjoner, og standard servostyring gjør det lettere å manøvrere.

Det lave chassiset fungerer som fotbeskyttelse og hindrer førerens føtter i å havne under trucken. Dessuten: «Smart Bumper» integrert i chassiset – en gummihylse med sensor – merker selv lett fotkontakt med trucken og slår den av. Dette forhindrer at førerens føtter kommer i klem mellom trucken og en hindring, en vegg eller et annet kjøretøy, og forbedrer dermed sikkerheten.

Operatørens hender er beskyttet av det spesialformede håndtaket som omslutter og beskytter fingrene. Alle kontroller på styrearmen kan betjenes med én hånd. Brede håndtak gjør det lettere å jobbe med hansker, for eksempel i fryserom. Et display på chassiset gir operatøren all relevant informasjon om driftstimer, batteri og vedlikeholdsstatus, uten å distrahere dem fra oppgaven. Det lave chassiset og det avrundede batteridekselet sikrer fri sikt til lastearmene til enhver tid. Den spesielt stillegående motoren, den like stillegående hydrauliske pumpen og spesialutstyr som trippellasthjul holder støyen under den kritiske grensen på 60 desibel; dette gjør truckene egnet for bruk i urbane områder på kvelds- og nattetid. Spesielle støtdempere på hjulene kompenserer for støt og vibrasjoner; lasten forblir stabil på trucken til enhver tid, og sjåføren er skånet for vibrasjoner.

Serviceteknikere kan få tilgang til alle kjøretøydata via et sentralt grensesnitt. Dataene administreres i en individuell digital tvilling for hvert kjøretøy. Oppdateringer og nye funksjoner kan importeres til kjøretøyet på svært kort tid via den valgfrie dataoverføringsenheten. Sanntidsovervåking av visse kjøretøyparametere som temperatur og brukstid kan brukes for å forebygge skader.

Ytterligere informasjon vil komme under fanevalget: Produkt-nye produkter – palleløftere